INSTRUCTIEBIJEENKOMST
     
2019

2020

2023

Instructiebijeenkomst voor keurmeesters, inspecteurs en kandidaat-keurmeesters

18 maart 2023

Georganiseerd door Fokcommissie Witte Geiten

Locatie: G.B.M. Koekkoek in Lemelerveld

Geslaagde instructiedag Fokcommissie Wit
 
Fokcommissie Wit organiseerde op zaterdag 18 maart een instructiedag voor keurmeesters, inspecteurs en aspiranten van de Nederlandse Organisatie voor de Geitenfokkerij.

Commissievoorzitter Sietse van der Wal opende om tien uur de instructiedag en heette de twintig aanwezigen van harte welkom op het bedrijf van geitenhouder Gerard Koekkoek te Lemelerveld die hiervoor zijn accommodatie en dieren beschikbaar had gesteld.
Ook besteedde hij aandacht aan het evalueren van de keuringen over het afgelopen jaar met opvallend detail dat er van de opnamedag weinig gebruik was gemaakt, maar dat er nu meer fokkers hun dieren op hadden laten nemen tijdens de aangewezen keuringen.

Door middel van een powerpoint-presentatie werd het NOG-keurkorps bijgepraat, door rasgebonden inspecteur Henk Bierhof, over een aantal aandachtspunten zoals het op een juiste manier meten van de op te nemen dieren, de breedte in de voorhand en de gewenste ribwelving.
Enkele inspecteurs zagen graag dat er ruimte op het opnamerapport werd geboden om de achteruierbreedte te scoren. Met enkele fraaie voorbeelden werd dit onderwerp onder de aandacht gebracht en doorgeschoven naar ”fokkerijzaken” van de NOG die hiermee aan de slag gaat.
 
 
Tijdens het praktisch gedeelte van de dag werden alle aandachtspunten besproken en konden de aanwezige geiten en bokken beoordeeld worden op de genoemde punten waarbij er ruim de tijd werd genomen om te discussiėren en onderling van gedachten te wisselen.

Nadat er gezamenlijk was genoten van een voortreffelijke lunch, verzorgt door onze gastheer, bedankte voorzitter Sietse van de Wal iedereen voor zijn bijdrage aan deze geslaagde bijeenkomst.

  

TERUG NAAR VERSLAGEN

 

WWW.WITTEGEITEN.ORG